Ejder Meyvesi (PİTAYA) Ne Zaman Verime Ulaşır ? Ne Şekilde Dikim Yapılmalıdır ?
Ejder Meyvesi kaktüs ailesinden bir bitki türüdür. İklim olarak sıcak iklimlerde yetişen Tropikal bir meyve türüdür. Ülkemizde son 2,3 yıldır ismini çok fazla duymaktayız ve önümüzdeki yıllarda çok daha fazla dilimizde olacak olan bu mucize meyve hem lezzetli hemde çok faydalı bir meyve türüdür. Pitaya meyvesi ülkemizde henüz çok yeni olmasına karşın Dünya üzerinde çok uzun yıllar dır üretimi yapılmış olup İnsanlar tarafından çok büyük ilgi görmüş ve göremeye devam etmektedir.
Hobi olarak bir çok insan bahçede balkonda yazlıkta bu bitkiyi yetiştirmek istiyor ve ilk sordukları soru ilk meyvesini ne zaman alabiliriz .Her gün en az 4,5 kişi bize bu soruyu sormaktadır. Bizde bu yazıyı aklınızdaki bu soruyu cevaplamak adına detaylı olarak yazmaya karar verdik.
Tabi ki hepimiz aceleci olduğumuz için fidanı alıp dikim yaptıktan sonra hemen meyvesini yemek isteriz ama maalesef bu mümkün değil her işte olduğu gibi biraz emek ve sabır gereklidir. Tıpkı bir evin ferdi gibi bitkilerde ilgi alaka ve bakım isterler. Ne kadar iyi bir bakım yapılırsa toprak ve bitkilerimiz bizlere karşılığını fazlasıyla verecektir.
Ejder Meyvesi Fidan, Çelik mi, Yoksa Tohum mu Dikilmeli ?
Öncelikle dikim yaparken ne şekilde yapacaksınız Tohum, Çelik (dal) veya Köklü fidan bu dikime göre değişmektedir verim başlangıcı. Örneğin tohum olarak dikimi yapılan bir Ejder Meyvesi 4 yıldan önce verime başlaması çok zor görünüyor.
Eğer Çelik (dal) olarak dikim yaparsanız taze ve genç bir dal ise yine 3 yılı bulabilir ama daha önce meyve alınmış olgun bir dal dikimi yapılırsa 2. yıl verim almak mümkün olacaktır. En garantili yöntem ise anaç bir daldan dikimi yapılmış köklenmiş ve büyümeye başlamış bir fidan alıp dikmek olacaktır. Bu şekilde bir fidan dikimi yapmanız doğru bakımla ilk yıl meyve alma ihtimali bile yüksektir.
Ejder Meyvesi (PİTAYA) Dikimden Sonra Ne Zaman Meyve Vermeye Başlar ?
İlk Yıl meyve verir ise tadımlık olacaktır en fazla 1,2 adet Meyve verme ihtimali olabilmektedir. İkinci yıl biraz daha olgunlaşacağı için biraz daha fazla meyve fazla verecektir. Üçüncü yaşına giren bir fidan artık tam olgunlaşma dönemine girmiş demektir ve meyve verimi olarak pik seviyesine ulaşmak üzeredir doğal olarak Meyve sayısını arttıracaktır.
Dört veya Beş yaşına giren fidanlar artık tamamen olgunlaşmış olur ve tamamen Pik seviyesi dediğimiz yeterli düzeye ulaşmış olacaktır diğer bir tabir ile meyve verimi olarak Zirveyi görmüş olacak ve uzun yıllar doğru bir bakım ile bu verim devam edecektir. Bu durum hem hobi olarak düşünen arkadaşlar için hemde ticari dikim yapmış girişimci ve çiftçi arkadaşlarımız için aynıdır. Aynı bakım ve aynı sürelerde meyve verimi başlayacaktır.
Aradaki tek fark ticari olarak sera ortamında yetişen fidanlar daha profesyonel bir bakımla çok daha yüksek verimlere ulaşabilmektedir. Ev ortamında saksıda veya bahçede ise verim olarak biraz daha düşük olmakla birlikte yinede bu harika lezzetli meyveyi dalından yemek ve verim alabilmek mümkündür.
Ticari olarak dikim yapmak istiyor ve fidan almak istiyorsanız tüm bilgi birikim ve tecrübelerimizle sizinle paylaşmaya hazırız fidan satışı ve danışmanlık hizmeti için bize iletişim bölümünden ulaşabilirsiniz .
Fidan ve Meyve Siparişi için : www.egzotikmeyvesepeti.com
Daha Fazla Detay ve Destek için Bize Ulaşınız .
Bir Yorum Yapın