Ejder Meyvesi yatırımı son yıllarıdır Türkiye için yeni bir gelir kapısı olmuştur. Pandemi döneminin de etkisi ile 2020 yılı Ejder Meyvesi üreticilerinin yüzünü güldürmüştür. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi başta olmak üzere bir çok faydası bulunan bu meyve Lezzeti ve Aromasıyla damakları şenlendiriyor.
2020 Yılında Ejder Meyvesi Yatırımı çok büyük yol almıştır. Küçük yatırımların ve üreticilerin yanı sıra özellikle Akdeniz bölgesinde büyük yatırımcalar’da bu pastadan pay kapma yarışına dahil oldular. Erken geri dönüşü, Yıllık giderlerin düşüklüğü, İşçiliğin düşük ve çok zevkli bir üretim olması hasebi ile bu popülarite hızlanarak emin adımlarla ilerlemektedir.
Ejder Meyvesi Sera Maliyeti
Pitaya serası kurmak ilk etapta kısmen masraflı gibi görünse de aslen öyle değildir. Örnek olarak 1 dönüm muz serası maliyeti 120 bin TL civarı iken 1 dönüm Ejder Meyvesi sera maliyeti 50 bin TL civarı hatta Ejder Meyvesi sera, fidan ve tüm ekipmanlar 1 dönüm muz serası demir ve naylon maliyeti ile aynıya geliyor buda ortalama 100-120 bin TL gibi bir rakamdır. Küçük yatırımcı için tabi ki bu rakamlar ciddi bir maliyet bundan dolayı Devlet Desteği gibi farklı yollar aranmaktadır.
Ejder Meyvesi Yatırımı için Devlet Desteği Var mıdır ?
Ejder Meyvesi yatırımı yapmak isteyen yatırımcı veya çitçilerden bize en çok gelen soruların en başında bu soru vardır Devlet Desteği var mı. Kısmen var diyebiliriz Ejder Meyvesi için direkt olarak bir destek söz konusu değildir. Fakat Devletin Sera kurulumu için yüzde 50 oranında hibe destekleri bulunuyor. Gerekli şartlar sağlanır ve tüm işlemler faturalandırılır ise üst limit 1 dönüm için mesela 60 bin TL olmak kaydı ile yüzde 50 hibe desteği alabilirsiniz bu konu ile ilgili daha net bilgiyi bağlı bulunduğunuz il – ilçe tarım müdürlüklerine veya Ziraat odalarına başvurarak edinebilirsiniz.
Bir diğer seçenek ise Ziraat bankasına Çiftçi Kayıt Sistemi ve diğer gerekli belgeler ile Sera Kredisine başvuru yapabilirsiniz. Bu krediyi alabilmenin şartları bankaya gerekli belgeler eksiksiz teslim edilir ve kredi değerinde ipotek sunmanız gerekir. Bu aşamaları tamamladıktan sonra Sera kurulumuna ait demir, naylon, kum, çakıl ve sulama gibi tüm giderleri faturalandırma şartı ile krediyi kullanabilirsiniz.
Giderleriniz tahminen 100 bin TL tuttu varsayalım yüzde 25 lik oranı bankada yine teminat kalıyor 75 bin TL para alabiliyorsunuz. Faiz oranı düşük oranda oluyor yüzde 4,5 gibi bu tabiki faiz oranları vs gündemlere göre değişebiliyor. Geri ödeme olarak ilk 2 yıl ödemesiz diye geçiyor fakat 2. yıl faiz sizden tahsil edilir ana paradan ödeme yapmıyorsunuz. İkinci yıldan sonra yılda 1 defa ödeme olarak toplam çekilen kredi tutarı 6 yılda geri ödeyebiliyorsunuz.
Fidan ve Meyve Siparişi için www.egzotikmeyvesepeti.com
Detaylı bilgi ve Danışmanlık için bize Ulaşabilirsiniz
Bir Yorum Yapın