Ejder Meyvesi Pitaya Hangi Toprakta Yetişir?

unlu bit 1 768x576 1

Ejder Meyvesi toprak ihtiyacı 

Toprak, yeryüzünde insanlar ve tüm canlılar için yaşamsal bir boyutta öneme sahiptir. Yer küresinin kabuğunu oluşturan kaya tabakası yani Litosfer, iklim gibi jeolojik olayların sonucunda sürekli aşınma ile oluşmaktadır. Bu olayların sonucunda toprak içinde ayrışma ve birleşme maddeleri olarak farklı boyutlarda Kum, Kil, Tın, Kireç, bitkiler ve canlıların artıkları bulunur. 

Toprakta başarılı sonuç almak için ilk önce dikmek istediğiniz ürüne uygun, Tavında bir tohum yatağı hazırlamak gerekir. En önemlisi işe başlamadan önce TOPRAK ANALİZİ yapmak olacaktır.Toprağı işleme hazırlama, Toprağın türüne, cinsine ve tipine göre değişebilmektedir. Toprağı işleme zamanına, ekim veya dikim nöbetine, ekilecek bitkinin cinsine göre ve iklim şartlarına göre değişir. Bu işlemi bir ziraat mühendisi kolaylıkla gerçekleştirebilmektedir.

Ejder Meyvesi hangi toprakta yetişir ?

Ejder Meyvesi çok özel bir toprak yapısı istememekle beraber, Toprak içerisinde bulunan elementlerin eksikliği veya fazlalığına göre Ejder Meyvesi dikimine hazırlanır. Tek dikkat edilmesi gereken konu aşırı sert ve aşırı killi suyu çok fazla tutan yapıya sahip olan toprak çeşitleri Ejder Meyvesi için uygun değildir. 

Başka bir ifade ile Ejder Meyvesi üretimi yapabilmek için Toprak yönetimi bizim elimizde olan bir faktör eğer doğru şekilde Toprak hazırlığı yapılır ise çok verimli bir sonuç elde etmek tamamen üreticinin elinde.

Pitaya’nın kök yapısı güçlü olmadığından gelişim göstermekte zorlanacaktır. Bu durum bitkinin gelişimini ayrıca verimini direkt etkiler. Bir diğer husus ise: aşırı sulu bataklık gibi ve aşırı nemli olan araziler Ejder Meyvesi için uygun değildir. Bataklık veya benzeri bir yer olmadığından emin olduğunuz Toprakta ilk  yapmanız gereken olay TOPRAK ANALİZİ yapmak  olmalıdır.

Toprak analizi yapıldıktan sonra eksik veya fazlalığa göre müdahale edilir ve toprak Ejder Meyvesi fidanının ihtiyacına göre hazırlanır. Bu yapılan Toprak hazırlama işlemi ve gerekli tüm takviyeler bitkilerin gelişimi ve meyve verimini çok verimli şekilde etkiler. 

Sadece dikimden önce değil, belirli dönemlerde tomurcuklanma, Çiçeklenme ve meyve zamanı gibi dönemlerde bitkinin ihtiyacı doğrultusunda bu elementler (Organik Maddeler) her zaman ihtiyacımız olan takviyeler olmalıdır. 

Organik maddelerden örnekler verecek olursak . 

1) Hayvan gübresi minimum 10 ay civarı yanmış ve iyice fermente olmuş ele alınıp sıkıldığında kül gibi dağılması en iyi kriterdir. Nemli yani yaş olmamalı Hastalık barındırır eğer yaş olarak kullanılır ise kokusuna böcekler gelecektir yumurta bırakırlar ve bitkiye zarar verirler. 

2) Torf , Vermikulit , Organik kompostlar , Odun külü , 

tüm bu maddeler Karbon ve Yararlı Bakteriler bakımından zengindir. 

Ejder meyvesi ile ilgili tam kapsamlı bilgiye sahip olmanız için hazırladığımız danışmanlık hizmetini, İletişim sayfamız aracılığıyla erişebilirsiniz.

 Ejder meyvesi siparişleriniz için: https://www.egzotikmeyvesepeti.com/

Telefon Yol Tarifi WhatsApp