Ejder Meyvesi Hangi İklimi İster ?
Ejder Meyvesi Tropikal bir meyve türü olduğu için tropikal iklimlere daha rahat uyum sağlamaktadır. Fakat bunu duyan herkes sıcak ortamları yada fazla suyu sever izlenimine kapılıyor. Ejder Meyvesi bir kaktüs bitkisi ve bakımı çok kolay olduğu gibi bir o kadarda zordur. Aşırı güneşe ve sıcağa maruz kalması bitkide bazen geri dönülemez zararlara yol açabilmektedir.
Bununla birlikte, genel olarak, Ejder Meyvesi kuraklığa, sıcağa ve zayıf toprağa toleranslıdır. Ayrıca soğuğa 0 dereceye kadar toleranslıdır; bununla birlikte, sıcaklıklar uzun bir süre donma noktasının altına düşerse bitkiye zarar gelecektir, ancak Ejder Meyvesi donma sıcaklıklarının kısa sürelerinden çabuk toparlayıp iyileşecektir.
Ejder Meyvesi İklime Göre Sulama İhtiyacı Değişir mi ?
Ejder Meyvesi kaktüs ailesinin üyelerinden olduğu için, uzun süren kuraklığa dayanabileceklerini söylemek yanlış olmayacaktır. Bu bir dereceye kadar doğrudur, kaktüs ailesinden olmalarına rağmen, diğer kaktüs üyelerine göre önemli ölçüde daha fazla suya ihtiyaç duyarlar.
Bununla birlikte, çok fazla su vermek bakteriyel ve fungal hastalıklara yol açacağından ve toprak neminin istenilen ölçüde olmaması çiçeklenmeyi ve dolayısıyla meyveyi azaltacağı için dikkat edilmesi gereken ince bir çizgi vardır. Su her bitkinin hatta her canlının ihtiyacı olduğu gibi Ejder Meyvesi’de sever fakat verme şekli çok önemlidir.
Sık sık vermek ve dibini sürekli ıslak nemli bırakmak köklere zarar vermektedir. Bunun yerine bir defada uzun süreli damlama şeklinde sulama yapılıp ama 2,3 günde bir yerine yazın haftada bir ve kışın 15-25 günde bir sulama yeterli olacaktır. Fakat tomurcuk çiçeklenme ve meyve verim zamanlarında su miktarı biraz daha artacaktır.Örneklemek gerekirse kışın bir fidana 3 litre veriliyor ise yazın 6 litre vermek gerekir.
Ayrıca sulama sıklığı, şekli ve miktarı bölgeye ve Toprak yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Bu dengeyi sağlamak adına ilk iş bitkiyi ve en önemlisi Toprağımızı tanımak. Toprağı tanımanın tek yolu dikim öncesi Toprak Analizi yaptırmak olacaktır. Toprak Analizi Toprak yapısını tanımak ve ihtiyaca göre davranmak demektir. Toprağı iyi tanımak ise Yüksek Verim ve Düşük Maliyet demektir.
EJDER MEYVESİ HER İKLİMDE YETİŞİR Mİ ?
Öncelikle Ticari mi Düşünüyorsunuz Yoksa Hobi Olarak Dikim Yapmak mı İstiyorsunuz ?
Tercih edilen iklim ve toprak
Ejder Meyvesi , 21 ile 29 santigrat derece arasında ortalama sıcaklıklarla kuru, tropikal bir iklimi tercih eder. Kısa süreler için 40 dereceye kadar ve 0 dereceye kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir.
Yıllık 600 mm ile 1.300 mm yağmur ve Islak ve Kuru mevsimlere ihtiyaç duyar.
Ejder Meyvesi, çok fazla ışıktan zarar görebileceği için biraz gölgeye ihtiyaç duyar. Bol miktarda organik madde içeren kumlu topraklarda gelişir.
Ejder Meyvesi Ticari olarak tropikal iklimlerde yetişen ve egzotik bir meyvedir. Türkiye için açıklamak gerekirse ticari yetiştiricilik yapmak isteyenler Akdeniz ve Ege bölgelerinde ve buraların geçiş iklimine sahip bölgelerde Ejder Meyvesi yetiştirebilirler.
Bazı illeri saymak gerekir ise Hatay, Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Manisa ve Bursa’nın bazı bölgeleri Rakım olarak 500 rakıma kadar yetiştirmek mümkündür.
Hobi Olarak Yetiştirmek İstenirse Bakımı ve Koruması Daha Kolay Olacaktır …
Eğer hobi olarak saksıda balkonda bahçede veya yazlıkta bakmak isterseniz kışın 0 derece altı soğuklarda ev içinde güneş alacak bir bölgede korumanız gerekir. Yaz geldiğinde ise balkona veya bahçeye çıkarıp yine güneş alan bir bölgeye meyve almanız mümkündür sulama gübreleme gibi gerekli ihtiyaçları karşılamak koşulu ile.
Yazlık bahçemde hobi olarak yetiştirmek istiyorum.Yazlığım Antalya Serik ilçesinde.Fidanı nasıl teminedebilirum.Tlf 05306145153.
Merhaba http://www.egzotikmeyvesepeti.com sitemiz üzerinden fidan temin edebilirsiniz.
Farklı sorularınız için bize ulaşabilirsiniz iletişim bölümünden ilginiz için teşekkür ederiz …