Ejder Meyvesi (PİTAYA) Yatırımı

1 1 696x696 1

Pitaya girişiminde bulunmak isteyen çiftçilerimiz ve yatırımcılarımızın aklındaki bu sorulara en faydalı cevapları vermek için bu yazıyı yazma ihtiyacı duyduk. Markamız Egzotik Tarım olarak bu işe girmeden önce aynı yollardan geçtik. Lakin 3 yıldır deyim yerinde ise düşe kalka öğrendik ve halen öğrenmeye devam ediyoruz. Bu süre içinde belirli tecrübeler edindik. Bu tecrübelerimizi siz değerli yatırımcılar ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

[toc]

Neden Ejder Meyvesi Yatırımı Yapılmalı?

Ejder Meyvesi yatırımı, rakiplerine nazaran başlıca özelliği çok yeni bir ürün olup pazar sıkıntısı olmamasıdır. Tecrübeli yatırımcıların her zaman fırsat olarak kolladığı en mantıklı yatırımların başında kimsenin yapmaya cesaret edemediği çok yeni olan ve ve pazar sıkıntısı en düşük düzeylerde olan bir yatırımdır.

Bunu ise Hürriyetin yaptığı bu haber doğrulamaktadır.

Ejder meyvesi dünya genelinde 1900’lu yıllardan bu yana yetiştirilip büyük bir kitleye satılmaktadır. Ülkemiz adına henüz yolun çok başında olan bu yatırım, çok güçlü bir gündem oluşturmuştur. Deyim yerinde ise adeta bir deprem gibi salladı gündemi. Hatta KPSS sınavında bile soruldu. Meclise de girmesi cabası. Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda gündem oldu. Medyanın dilinden düşmüyor. Yurt içi piyasasını garantileyen diğer taraftan ihracata dayalı bir yatırım olan Pitaya, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere bir çok ülkeden çok ciddi talep görmektedir.

Ejder Meyvesi Para Kazandırır Mı?

Ejder Meyvesi girişimi son zamanların en mantıklı ve geri dönüşü en hızlı yatırımlarındandır. Bir yatırım yaparsınız ve bu yatırım 3 ila 5 yıl içerisinde kendisini amorti ederse bu karlı bir yatırımdır diye bilinir. Pitaya yatırımı 2. yılda yüzde 50 masrafını kurtaran 3. yılda ise geri kalan yüzde 50’yi kazandırıp üstüne bir o kadar da kar ettiren bir yatırım konumundadır. 3. Yıldan sonra ortalama bir rakam vermek gerekirse 1 dekar Ejder Meyvesi bahçesi tahmini 80.000 TL ila 120.000 TL arası bir getirisi vardır. Bu rakamları en yakın rakipleri muz veya sebze seraları gibi yatırımlardan almanız çokta mümkün görünmüyor.

Ejder Meyvesi Dikimden Ne Zaman Sonra Meyve Verir?

Pitaya bitkisi ülkemizde örtü altı diye tabir edilen sera içerisinde yetiştirilmektedir. Seranın önemi bizim için aslen kış aylarıdır. Kışın soğuktan koruması 0 altı – derecelerde ısıtma sistemi aktif olması gerekir. Bir diğer etken ise yağmurdan koruması Pitaya kaktüsgillerden gelen bir bitki türüdür. Bu neden dolayı fazla suyu sevmez ama susuz da tabi ki olamaz. Aşırı yağmur alan Pitaya kök kısımlarından çürüme yapar.

Ejder Meyvesi dikimden sonra gerekli bakım ve ihtiyaçları karşılandıktan 8 ay sonra meyve vermeye başlar. Fakat yatırımcıların bu soruyu sorma sebepleri ne zaman ticari olarak verime başlar kavramıdır. 2. Yılında ticari olarak verime başlar. Ortalama 30.000 TL ile 50.000 TL aralığında getirisi olur. Bu rakam 3. yılda bitkinin tam olgunlaşması ile 100.000 TL civarlarına çıkmaktadır. Sonraki yıllarda ise bu rakam, bitki daha da olgunlaştıkça artmaktadır.

Ejder Meyvesi Pitaya Serasız Yetişir Mi?

Bize en fazla Pitaya açıkta tarlada serasız yetişir mi? sorusu olmuştur. Pitaya tropikal bir bitkidir ve farklı besin ihtiyaçları vardır. Güneş, Su, Hava, Elementler ve bazı.. Ama tabi ki her şey belirli bir dengede ve ölçüde olmalıdır. Aşırı yağmur köklerde çürüme, Aşırı soğuk özellikle taze dalları daha fazla soğuklarda gövdeyi çürütmektedir.

Pitaya bitkisinin gövdesinin %85’i su olan bir bitki türüdür. Bundan dolayı 0 derece altına düştüğünde sıkıntı oluşturmaktadır. Güneş eğer direk bitkiye vurursa güneş yanıkları oluşuyor. Maalesef ki bunun geri dönüşü yoktur. Bu ise bitkiyi öldürmektedir. Bundan dolayı yazın gölgeleme tülü kullanılmaktadır. Bu sebeplerden ötürü Pitaya ülkemizde Akdeniz ve ege bölgelerinde örtü altı yani sera ortamında yetişmektedir.

Ejder meyvesi Pitaya konusunda ekimden hasada değin tüm bilgileri edinebileceğiniz ücretsiz danışmanlık hizmetimiz için İletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

[elfsight_contact_form id=”1″]
Telefon Yol Tarifi WhatsApp