Ejder Meyvesi (PİTAYA) İçin ARI ve Önemi

pitaya ari 696x695 1

https://www.youtube.com/watch?v=AV92_tUPBFI

ARILARIN DÜNYA, İNSANLAR VE BİTKİLER İÇİN HAYATİ ÖNEMİ 

Bitkilerin birbiri ile Rekabet ederler çünkü hepsi polenlerinin her yere yayılmasını isterler. Çünkü bu yol üremeleri için tek yoldur. Arıların sinyal alma duyuları vardır, çiçeklerde arılara uyum sağlayan sinyaller yayarlar. Çiçekler bu sinyalleri Renkleri ve Kokuları aracılığı ile yayarlar. Arılar bu renkleri görür uçmayı tercih ettikleri renkler mavi ve sarı renklerdir.

Fakat kırmızı renkleri göremezler. Arılar sadece 5 km-sa uçuş hızında renkleri görebilmesi mucizevi bir olaydır.Hoş zaten arılar başlı başına Yaradanın bir mucizesidir. Arılar daha fazla hızla uçuşlarında sadece siyah ve kara görürler. Arıların önündeki antenler koku almalarını sağlarlar. Ayrıca bu kokuları alırken kokunun hangi yönden geldiğini bu antenler sayesinde belirleyip direk kokunun kaynağına konmalarına yardımcı olur.

Erkek polen tanecikleri tüm çiçeklerde çekirdekler oluşması üzerine dişi olan yumurta hücreleri ile bu şekilde birleşirler. Bu bitkilerdeki tozlaşma sürecini devam ettiren ve bitkilerin varlığının garantisi demektir. Arıların arka ayaklarında sarı sarı tanecikler vardır işte bunlar polenlerdir tıpkı arka ayaklarına giydikleri bir pantolon gibi görünürler.İşte o polenler en değerli polenlerdir ve direk kovana götürülür.Arılar zengin bir polen kaynağı bulduğu zaman bütün arı askerlere haber verir ve koloni olarak o polenler toplarlar.

Bal arıları bir peteği doldurmak için tam 100 Milyon Çiçeğin Nektarını emmek durumunda kalır. Bir Arı kolonisi 1 kilo Bal üretebilmesi için 8 kilo bal tüketmektedir. Bu durumda koloni dünyayı 6 kez çevresini dolanmış oluyor. Arılar yüzlerce yıldır bunu yapıyor , çünkü onları yaradılışında bal yapmak vardır . Arılar iğnelerini sadece hayatlarının tehlikede olduğunu düşündüklerinde kullanırlar ve sadece tek kullanımlık mermi gibi bir defa kullanabilirler . Bir arı kendi ağrlığının tam 330 katı bir yükü çekebilir.

Doğada çiçeklerimizin döllenme olayı rüzgar böcekler yada arı ile gerçekleşir. Böceklerle tozlaşma oranı diğer yollara göre daha büyüktür. Meyve ağaçlarının çiçekleri birinden bir diğer çiçeğe polen tozlarını taşıyan böcekler yüzde 75’lik oranını bal arıları taşımaktadır.

EJDER MEYVESİ İÇİN ARININ ÖNEMİ 

Ejder Meyvesi için arı çok önemli değilmiş gibi görünse de tam aksine çok önemlidir . Pitaya çiçeği gece açtığı için arılar gece uykuda olur çalışmadığı için önemsi gibi gelmektedir. Fakat işin aslı bu şekilde değildir. Hava karardığı zaman çiçek hareketlenir ve saat 10.30 gibi tam açmış olur.

Tekrar sabah olup gün doğarken çiçek tekrar kapanır Fakat çiçeğimizin tam olarak kapanması zaman aldığı için sabah erken saatlerde bir süre daha açık olacaktır. Güneş belirip tam sıcağını hissettirdiğin de çiçekte tam kapanmış olur. Bu süre zarfında sabah gün aydınlandıktan sonra 2,3 saat gibi bir süre çiçek açık kaldığı için TAM BU NOKTADA ARILAR DEVREYE GİRER .

Bu olay kendi polenleri kısır olan döllenme olayında yetersiz kalan bazı Pitaya çeşitlerinde olduğu için ve dişi borusunun erkek organı yani polenlerinde uzak olduğu için döllenme olayı. zor olacaktır ve ELLE DÖLLEME (MANUEL) ihtiyaç duyulan türler için çok önemlidir. Pitaya çiçeği için Arı bu tozlaşma olayını gerçekleştirmek adına ÇOK ÖNEMLİDİR ve meyve tutmasını çok etkileyecektir. Kısacası arılar ile döllenen çiçekler daha lezzetli ve daha iri meyveler verecektir.

Daha fazla detay ve destek için bize ulaşabilirsiniz . 

Fidan ve Meyve siparişi için www.egzotikmeyvesepeti.com

pitaya tozlamaarı 2

Telefon Yol Tarifi WhatsApp