Ejder Meyvesi (PİTAYA) Organik Gübreler

ejder elemntler

Ejder Meyvesi ve Organik Gübrenin Önemi 

Topraktaki Elementlerin tüm bitkiler için önemi çok büyüktür. Toprak İçerisinde Bulunan Elementler ikiye ayrılır MAKRO ELEMENTLER ve MİKRO ELEMENTLER hepsinin ayrı ayrı görevleri ve faydaları vardır. Bu elementler ve Organik Gübre olmadan tarım düşünülemez. İsterseniz önce bu hayati önem arz eden elementleri hep birlikte bir tanıyalım.

MAKRO ELEMENTLER  …

AZOT

FOSFOR

POTASYUM

KALSİYUM

MAGNEZYUM

KÜKÜRT

MİKRO ELEMENTLER  …

DEMİR

ÇİNKO

BAKIR

MANGAN

MOLİBDEN

BOR

KLOR

ÖNEMLİ BİR DİP NOT:

Bu saydığımız Elementlerin yetiştiriciliğini yaptığınız herhangi bir ürünün toprağında veya Bitki ortamında hangisi eksik ise bitkilerin gelişiminde sıkıntı olacaktır tüm elementler istenilen seviyede olsa bile 1 tanesi eksik olsa bitki için sıkıntılar oluşturacaktır.

Toprak üretken olursa bir o kadar verimli olur. Toprağımızın üretken olmasını belirleyen etken alt toprağın durumudur. Bitkiler ihtiyaç duydukları besin elementlerini toprak katı yapısında veya toprak çözeltisi içerisinde çözünmüş halde bulunan maddelerden elde ederler. Toprak çözeltisi içinde eksik kalan mineraller organik veya kimyasal gübreler aracılığı ile toprağa verilmesi ile giderilir.

Bir Diğer Gerekli Takviye AMİNOASİT …

Aminoasit bitkiler için proteinlerin yapı taşı konumundadır.Daha basit bir anlatımla AMİNOASİTLER Bitkilerimiz söz konusu olunca tek kelime ile yaşamlarının Temel Taşıdır. Aminoasitler Karbon,Nitrojen,Hidrojen ve Oksijen gibi elementleri içerisinde bulunduran ayrıca organik bir zincire sahip olan değişik aminoasitleri üreten organik moleküller’dir.

Bu zamana kadar araştırmalara göre Dünyadaki yaşamda her bitki ve canlılar ve hayvan türlerini oluşumu için yardımcılık eden milyonlarca protein vardır, bu proteinler için çok önemli olan yüzün (100) üzerinde aminoasit vardır.

Sadece bitkiler değil biz insanlar ve yaşayan diğer canlılarda hayvanlarda da bulunmaktadır.  Aminoasitler takviye olarak bitkilere direk yaprak ve gövdeye uygulanabilmektedir . Bir diğer yöntem topraktan direk köklere damlama ile vermek olacaktır.

AMİNOASİT UYGULAMASI VE ZAMANI …

Yapraktan Daldan veya Gövdeden uygulama 1 hafta ara ile verilebilir.Yapraktan veya daldan uygulamalarda sadece sisleme şeklinde daha az miktarda yapmalısınız. Fakat topraktan direk köke uygulama yapılacak ise 21 Günde bir vermelisiniz.

Toprak’tan yapılacak olan takviyeler çok daha etkili olacaktır. Toprağa yapılan uygulamada sadece kökler faydalanmaz, toprak içerisindeki tüm bileşenler faydalanacaktır. Aminoasit içerisinde azot gibi elementlerde bulundurur ve bitkilerin gelişimini hızlandırır. En yüksek gelişimi alabilmek için en sağlam yol tam spektrumlu yüzde yüz çözülebilen bitki odaklı bir aminoasit eklentisi kullanmak olacaktır.

Ayrıca AMİNOASİTLER bitkilerimiz için çok etkili birer STRES GİDERİCİ görevini üstlenirler.Örneklemek gerekirse Don olayı, Düşük nem oranı, Aşırı sıcaklık, Zararlıların saldırısı ve Sel Fazla su gibi durumlarda bitkinin stres direncini artırmaktadır.

Ejder meyvesi Pitaya’da tüm bitkiler gibi bu elementlere ihtiyaç duyar. Bizler Ejder Meyvesi üreticisi olarak tamamen organik katkılar ile bu elementleri damlama yolu ile direk kök kısmında fidanlarımıza temin ederiz bazende farklı bir yöntem olan gövdeden veya daldan verilebilir . Bu elementlerin eksikliği bitkilerimizde hastalıklara verimsizliğe ve hatta bitkinin ölmesine sebep verecektir.

ejder elemnt eksiklikleri

Fidan ve Meyve Siparişi için www.egzotikmeyvesepeti.com

Detaylı bilgi ve Danışmanlık için bize Ulaşabilirsiniz 

Telefon Yol Tarifi WhatsApp