Ejder Meyvesi Evde Balkonda , Bahçede Hobi Olarak Yetiştirilir mi ?
İnsanların en çok merak ettiği soruların başında evimde hobi olarak Ejder Meyvesi yetiştirebilir miyim ? Bize en sık sorulan sorulardan birisidir. Ülkemizde son günler en trend meyvesi ve yatırımı haline gelen Ejder meyvesi tabi ki yatırımcıların yanında hobici arkadaşların ve ailelerinde ilgisini çekti.
Ev hanımları ve Egzotik ürünleri seven insanlarımız televizyonlarda ve sosyal medyada Ejder Meyvesini görünce hobi olarak bu bitkiyi evde, balkonda veya bahçede yetiştirmek istiyorlar.
Ejderha Meyvesi Saksılarda Nasıl Yetiştirilir
Ejderha meyvesi ılıman iklimleri sevmesinden dolayı daha soğuk iklimlerde büyümeyi sevmediğinden, bir saksıya ekilmesi harika bir fikir olabilir. Hava soğumaya başladığında bitkiyi içeride kolayca taşımanıza izin verir. Büyük boy saksı en iyisidir; hacim olarak en az 20 lt olmalıdır. Saksıların da iyi drene olması gerekir, böylece su saksının tabanında birikme yapmaz ve kök çürümesine karşı korunmuş olur.
Evde Saksıda Balkonda Ejder Meyvesi Nasıl Yetiştirilir ?
Ejder Meyvesi normal şartlarda sera içerisinde yetişen bir meyve türüdür fazla sıcağı ve fazla soğuk havayı sevmez dengeli bir bakım ister . Ev ortamında balkonda bakabilirsiniz sulamasına dikkat edilmelidir budaması düzenli ve gerektiği gibi yapılmalıdır. Budama nasıl yapılmalıdır uzman arkadaşlardan veya bizlerden destek alabilirsiniz .
Kışın ev içerisinde güneş alan bir odada aşırı soğuklardan korursanız , Yaz geldiğinde bahçeye veya balkonda yine güneşini alacak şekilde yazın haftada 1 sulama kışın ise 15 günde bir sulama yeterli olacaktır. Ejder meyvesi Kaktüs Ailesinden olduğu için dayanıklı bir bitkidir türüdür.
Ejder Meyvesi Dikim Yapılırken Toprağı Nasıl Hazırlanır ve Gübre Olarak Ne Kullanmalıyım ?
Ejder Meyvesi fidanı aldınız nasıl dikim yapılmalı ? Öncelikle 20 lt den daha küçük olamamalı daha küçük saksılar kök gelişimi için yeterli olmaz. 30 lt saksı çok daha rahat olur 1 adet 30 lt saksıya 2 adet fidan dikimi yapabilirsiniz.
Toprağına Torf veya yanmış hayvan (inek) gübresi ilave ederek zenginleştirebilirsiniz. İlk dikimde Can suyu denilen sulamayı yaparsınız daha sonra dibi yani toprağı kurudukça sulama yaparsınız. Bu sulama yazın haftada bir kere kışın 15 – 20 günde bir gibi sürelerde olur.
Saksının tam ortasına bir tahta 1,5 metre yüksekte olacak şekilde koyarsanız ona bağlayarak fidanın taç hizasına ulaşmasına yardımcı olursunuz. tahtanın tepesine kare veya yuvarlak taç yaparsanız onun içinden büyüyüp tekrar 1 metre aşağıya meyve dalları bırakılır.
İlk dikim yaptığınız yıl ana dal o taç hizasına gelene kadar yanlardan filiz verecektir fidanımız onları kopartırsınız ki ana gövde daha sağlıklı büyüsün. Aşağıdaki görselde saksıda dikim ve tepe taç örneği vardır . Daha fazla detay için bize ulaşabilirsiniz …
Fidan ve Meyve Siparişi için www.egzotikmeyvesepeti.com
Daha Fazla detay ve Ücretsiz Danışmanlık İçin bize Ulaşabilirsiniz .
Bir Yorum Yapın